2022 Volkswagen Taigo Donanım Seçenekleri ve Fiyatı

Alman otomobil Türkiye’deki SUV Pazarına iki oyuncusu Volkswagen Taigo ve T-Cross’u getirme kararı aldı. Marka tüm Dünya’da modellerini elektrikli versiyonları […]

2022 Volkswagen Taigo Ön Çapraz
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 10 Nisan 2022 saat 01:14

Alman otomobil Türkiye’deki SUV Pazarına iki oyuncusu Volkswagen Taigo ve T-Cross’u getirme kararı aldı. Marka tüm Dünya’da modellerini elektrikli versiyonları ile değiştirmeye hazırlansa da Türkiye pazardaki ihtiyacı kapatmak ve pastada kendine yer bulmak için SUV ailesini genişletmeye devam ediyorlar. 2022 yılında Volkswagen T-Roc ve Tiguan modellerinin yanına iki yeni model olan T-Cross ve Tiago modelleri de ekleniyor.

Volkswagen Taigo Özellikleri ve Fiyatı

2020 Mart itibari ile Türkiye’de satışa sunulacak ve bayilerden alınmaya başlanacak bu iki yeni model özellikle giriş seviyesi alınabilirlik açısından önemli olacak. Volkswagen Taigo modeline genel olarak baktığımda ülkemizde 1 litre ve 1.5 litrelik iki motor ile satışa çıkacağını görüyorum. Her iki motorun yakıt tüketim seçeneği Benzin olacak. 1.0 Litrelik motor seçeneğinde güç dengelerini değiştirerek farklı paketler sunan Taigo 95 beygir ve 110 beygir güç seviyeleri ile paketlenmiş durumda. 1.5 litrelik olan TSI motor seçeneği ise 150 beygirlik güce ve Volkswagen’in 7 ileri otomatik şanzımanına sahip olacak.

Bunlara ek olarak Life paketi isterseniz 95 beygir Manuel isterseniz 7 ile DSG ile alabiliceksiniz. Paket demişken Volkswagen Taigo ülkemizde Life, Style, R-Line olmak üzere 3 paket seçeneğine sahip olacak. Taigo Avrupa ülkelerinde T-Cross ile aynı seviyede konumlandırılırken ülkemizde ise bir alt segment olarak konumlandırılma kararı alındığı için T-Cross ile aynı zamanda ülkemize geldi.

Taigo Almadan Önce Bunu Okuyun

Volkswagen Group MQB A0 platformu kullanılan Taigo maliyetleri kısmak ve verimlilik için yan kapılarını, güneşliğini, çatı damgalamasını, süspansiyon sistemini ve çoğu iç mekan parçasını paylaştığı Mk6 Polo ile aynı standartları almaktadır. Volkswagen, ön-arka panelleri yeniden tasarlanan aracın Polo’ya kıyasla daha sağlam ve uzun görünmesini sağlamak için motor kapağını da yükseltmiş. Tamamen yeni C sütunu yerleşimi ve aracın arka parçaları aracın Polo’ya kıyasla 300 litre yerine 415 litre olan daha büyük bagaj hacmi olmasını sağlamıştır. Sonuç olarak Taigo segmentteki diğer Sub Compact Crossover araçların aksine alçak tavanlı bir yapı kazanmıştır. Bu sayede uzun ölçülü T-Cross’un “Coupé Crossover” alternatifi olarak satılabilmesini de hedeflemiştir.Araçta kullanılan MQB A0 platformu dört tekerlekten çekişi desteklemediği için herhangi bir ülkede araç için dört tekerlekten çekiş seçeneği bulunmamakta.

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo ülkemizde 2022 Mart ayı itibari ile 535.000 TL den başlayan fiyatlar ve ek kampanya seçenekleri ile bayilerdeki yerini alarak satılmaya başlayacak. Tiago’nun yakıt tüketim ve performans değerleri için buraya tıklayabilirsiniz. 

Volkswagen T-Cross Özellikleri ve Fiyatı

Volkswagen T-Roc ile aynı dönemde ülkemize gelmesi beklenen T-Cross ne yazık ki pandemi nedeni ile hızlı bir giriş yapamasa da Mart ayı itibari ile T-Cross’u da satış listesinde görmeye başlıyoruz.T-Cross özelliklerine şöyle bir baktığımda 1 Litrelik motor ile satışa çıktığını görüyorum.Bu 1 Litrelik hacme sahip motoru almayı tercih ederseniz Manuel ve Otomatik şanzıman olmak üzere iki vites tipinden birini seçebiliyorsunuz.Life donanım seçeneğinde Manuel ve DSG seçeneği alınabilirken Style Paket seçeneğinde sadece DSG alabiliyorsunuz.

1 Litrelik 110 Beygirlik TSI Benzinli Motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip.Volkswagen T-Cross giriş seviyesi olan Life paketi 448.000 TL den başlayan anahtar teslim fiyatlarla bayilerdeki yerini almaya başlayacak.Yakıt tüketimi ve donanım seçenekleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayarak araçların detaylarına ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir