2023 Kia Seltos Donanım Özellikleri ve Fiyatı

17 Kasım 2022 de düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarında tanıtılan Yeni Kia Seltos, 2023 yılında karşımıza güncellenerek gelecek. Aracın üretiminden […]

2023-kia-seltos türkiye fiyatı
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 2 Aralık 2022 saat 13:02

17 Kasım 2022 de düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarında tanıtılan Yeni Kia Seltos, 2023 yılında karşımıza güncellenerek gelecek. Aracın üretiminden sonra geçen 3 yıl artık ne zaman yenilenecek sorularını sordurmaya başlamıştı. Makyajlanan Kia Seltos, yeni nesil tasarımı ve eklenen donanım özellikleri ile yeni araç alacaklar için kendini karşılaştırma listelerine aldıracak gibi gözüküyor.

Araca ön tarafından baktığımızda ciddi bir makyajdan geçtiğini görüyoruz. Her ne kadar makyaj olarak nitelendiriliyor olsa da araçta yapılan bu ciddi değişiklikler sanki yeni bir model havası katmış. Ön ızgara yeni Sportage dan daha iyi tasarlanmış. Kia’nın buradaki çalışmaları gerçekten de tasarım olarak aracı çok iyi göstermiş. Aracın içine girdiğimizde Sportage ile benzerlikler gözlemliyorum.

Ben en çok ön ızgaraya yerleştirilen çizgi şeklindeki Led Farları ve arka tarafta bulunan ve bagaj boyunca yata bir şekilde konumlandırılmış led farları beğendim diyebilirim. Aracın hem önü hem de arkası çok keskin hatlar ve spor çizgilerle belirginleştirilmiş.

Kia Seltos Motor Seçenekleri

2023 Kia Seltos, 1.6 litre ve 2.0 litre olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip olacak. 2 litre hacimli seçenek dört silindirle, 149 beygirlik bir güç ve 180 Nm tork üretiyor. Şanzıman seçeneği olarak otomatik vites ile yerini alacak. Diğer 1.6 litrelik ünite ise 198 hp güç üretilebiliyor. Bu motor seçeneğinde vites seçenekleri 7 ileri otomatik ve 8 ileri otomatik olarak sunulacak.

2023 Kia Seltos 18 inçlik yeni jantları ile dış görünümde güçlü ve kaslı olmasını sağlayacak. Multimedya seçeneklerine baktığımda ise içeride 10.25 inçlik multimedya paneli ve 10.25 inçlik sürücü ekranı karşıma çıkıyor.

Kia Seltos Türkiye Fiyatı

Aralık 2022 itibari ile 1.6 litrelik Benzinli 150 beygir güç üreten Sportive fiyatının 1 milyon TL anahtar teslim olduğunu düşünürsek Kia Seltos’un fiyatının da benzer rakamlarda olacağını düşünebiliriz. 2. litrelik Kia Seltos fiyatının ise 1.3 milyon TL civarında olmasını bekleyebiliriz. Araç ülkemizde satışa çıktığında bu linkten son güncel fiyatı hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir