2023 Range Rover Sport Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

2023 Range Rover Sport’un tanıtımını yapıldı. Genel olarak baktığımda 5. Nesil Range Rover’a benzerlik gösteren Sport, özellikleri ve yenilikleri aradaki farkları değiştiriyor. 

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 11 Mayıs 2022 saat 16:57

Land Rover uzun zamandır beklenen yeni aracı 2023 Range Rover Sport’un tanıtımını yaptı. Araca genel olarak baktığımda 5. Nesil olarak tanıdığımız 2022 Model Range Rover’a benzerlik gösterdiğini düşünsem de aracın özellikleri ve yenilikleri aradaki farkları değiştiriyor.

2023 Range Rover Sport Dış Tasarım

Dış tasarımından başlayarak incelediğimde aracın ön tarafındaki spor hatların dikkat çekici olduğunu görüyoruz. Özellikler plastik aksam ile modelin yumuşak tasarım hatlarının birleşimleri Sport havasını verirken ön farlardaki gündüz ledleri ve ince tasarımı ile hırçın bir bakış çizgisi yakalanmış.

Range Rover Sport’a profilden baktığımızda ise kapı kollarının rüzgar direncini iyileştirmek için aracın kapı içlerine alındığını görüyorum. Profilde yine gölge oyunlarına maruz kalan tek bir yer var o da kapıların altındaki çukur alan. Bu alan sayesinde spor çizgilerin önden arkaya doğru geçişi hedeflenmiş.

Range Rover Sport, 7,3 dereceye sahip dört çekere sahip olan yapısı ile direksiyon hakimiyetine manevra yeteneği kazandırıyor. 5. Nesiş 2022 Model Land Rover’ın Dinamik Havalı Süspansiyonu yeni Range Rover Sport serisinde de kullanılmış.

Range Rover Sport İç Donanım Özellikleri

Range Rover Sport’un içine girdiğinizde sizi, tamamen teknoloji ile donatılmış yep yeni bir kokpit karşılıyor. Orta alanda bulunan kayar ekran olarak tanımlanmış kavisli bir yapıya sahip multimedya ekranı 13.1 inch büyüklüğe sahip. Pivi Pro bilgi-eğlence yazılımı ile size hizmet eden bu ekran dokunma hassasiyeti ve sürüş için size tüm ayarlamaları yapabileceğiniz bir kontrol alanı sunuyor.

Apple Car Play ve Android Auto sistemlerinin her ikisi de bu ekran üzerinden kablosuz olarak araca bağlanabildiğini de hatırlatmak istiyorum. Kablosuz bağlantı her iki sistem içinde çok önemli bir gelişme bence. Buna ek olarak araç içinde telefonların şarj edilmesi ve mobility’ye önem veren tasarımcılar 15 watt gücünde bir kablosuz şarj eklemişler ki bu hızlı şarj için önemli bir yatırım olarak düşünülebilir.

Dijital ekran konusunda sadece orta alan değil, sürü alanında da çok iyi güncellemeler yapılmış. Özellikle sürücü ekranında bulunan 13.7 inch’lik ekran etkileşimi çok ciddi arttıracak gibi duruyor.

Aracın arka tarafında ise ortada yine çift bölmeli bir klima kontrol ünitesi bulunuyor. Bu ünitenin altında ise muhteşem bir güncelleme sunulmuş. Tüm USB-C çıkışlarının dışında bir de priz bulundurulan bu alanda isterseniz bilgisayarınızı bile şarj edebilirsiniz.

İç donanımda yapılan değişikliklerin haricinde Elektrikli araçlarda görmeye alıştığımız uzaktan güncelleme özellikleri de Range Rover Sport modelinde bizi karşılıyor. Araca bağlı çalışan 63 elektronik modül uzaktan güncelleme sayesinde yenilenebiliyor veya kontrol edilerek düzenlemeler yapılabiliyor.

Son olarak iç donanımın olmazsa olmaz ses kalitesine geldik. Meridian Signature Ses Sistemi ile donatılan Range Rover Sprot 29 adet hoparlör kullanarak gerçekten muhteşem bir ses kalitesi ile müzik keyfinizi üst seviyeye çıkarmayı amaçlamış.

Range Rover Motor Seçenekleri

2023 Range Rover Sport motor seçeneklerinde ilki olan çift motorlu hibrit turbo şarjlı 3.0 litrelik seçenek. P360 SE modeli olarak adlandırılan versiyonunda 355 beygir güç ve 500 nM tork üretilirken, P400 SE Dynamic versiyonunda ise 395 beygir güç ve 550 nM tork üretimi gerçekleşiyor.

P440e Autobiography versiyonuna geldiğimizde ise bu sefer karşımıza turbo 3.0 litrelik bir plug-in hibrit bir motor çıkıyor. Bu versiyonda 434 beygir güç üretiliyor ancak 839 nM tork ile çekiş gücü konusunda ciddi bir ivmelenme yaşıyorsunuz. Land Rover Sport bu versiyonda bir de elektrikli motor sunuyor. Bu motor 105 kilovatlık bir güce sahip. 31,8 kwH lık pil ile benzinli motordan kendini sarj ediyor ve elektrikli moda geçiş yaparak 77 kilometrelik bir menzil gitmenizi sağlıyor. Yani benzin gücü kulanmadan elektrikli olarak bu mesafeyi almış oluyorsunuz. P440e Autobiography 0-100 km hızlanması  5,5 saniyede gerçekleşiyor.

Bana bunları hiç biri yetmedi diyenler için de Range Rover Sport P530 First Edition modelini sunmuş. 523 beygir güç sunan bu versiyon ve 750 nM tork üreterek çift turbo şarjlı 4.4 litrelik bir V8 motorun gücünü damarlarınıza kadar hissetmenizi sağlıyor. Elektrik motoru olmayan bir model için SUV kategorisinde 100 kilometreye 4,3 saniyede ulaşan Sport serisi 8 ileri otomatik şanzıman sunarken tüm versiyonlar 4×4 desteği ile desteklenmiş.

2023 Range Rover Sport modelleri ve Türkiye Fiyatı

Yukarıda saydığım tüm modelleri daha net görebilmeniz için aşağıda detayları ile liste olarak tekrar yazıyorum. Avrupa satış fiyatı 84.500 USD den başlayacak olan 2023 Range Rover Sport en hızlı modelde ise 122.850 USD ile satışta olacak. Bu modellerin Türkiye fiyatları ise henüz belli olmamakla birlikte muhtemelen ülkemizdeki satış fiyatının 2.2 milyon TL den başlayacağını tahmin edebiliriz. Fiyat güncellemesi ve Türkiye fiyatının açıklanması sonrası özellikleri yine buradan paylaşacağım.

– P360 SE: Mild-Hybrid Turbo 3.0L I6 motor / 355 beygir (264 KW) / 500 NM Tork / 84.350 dolar
– P400 SE Dynamic: Mild-Hybrid Turbo 3.0L I6 motor / 395 beygir (294 KW) / 550 NM Tork / 91.350 dolar
– P440e Autobiography: Plug-In Hybrid Turbo 3.0L I6 motor / 434 beygir (323 KW) / 839 NM Tork / 105.550 dolar
– P530 First Edition: Twin-Turbo 4.4L V8 motor / 523 beygir (390 KW) / 750 NM Tork / 122.850 dolar

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir