2018 Range Rover Velar

2018 Model Range Rover Velar üst versiyonu Evoque ve bir alt versiyonu Sport arasına konumlanan yapısı ile 2017 yılının son çeyreğinde bizlerle olacak. […]

2018 Range Rover Velar
4 Mart 2017

2018 Model Range Rover Velar üst versiyonu Evoque ve bir alt versiyonu Sport arasına konumlanan yapısı ile 2017 yılının son çeyreğinde bizlerle olacak. […]

http://https://www.youtube.com/watch?v=JEz3tuXrw9o
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 19 Ağustos 2020 saat 12:25

2018 Model Range Rover Velar üst versiyonu Evoque ve bir alt versiyonu Sport arasına konumlanan yapısı ile 2017 yılının son çeyreğinde bizlerle olacak. Yeni Range Rover Velar’ı bu yazımızda sizin için inceledik

Range Rover Velar Hızlı Bakış

  • Jaguar F Type ile aynı platformu kullanıyor.
  • 5 Kişilik SUV sınıfının üyesi
  • Range Rover Evoque ve Range Rover Sport modelleri arasında bir ara model
  • 4 Silindirli Turbo Şarjlı V6 motora sahip Benzinli ve Dizel seçenekleri sunuyor.
  • Standart donanımında 4×4 olarak geliyor ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip
  • 2017 Yaz ayı sonunda satışa sunulacak.

Dış Tasarım

Dış tasarımına bakıldığında düz hatları ve gölge oyunlarından uzak kompak bir araç ile karşılaşıyoruz. Yine bir önceki Evoque modellerinde olduğu gibi aracın ön tarafında geniş bir panjur ve panjuru sağ ve sol tarafta bağlayan LED farlar dikkati çekiyor. Gündüz farları ve Led çizgileri ile ön tarafta görünümünü tamamlamış gibi gözüksede ön tarafa ait al parça aracın kaslı yapısına ikinci bir dokunuş gibi duruyor.

Neredeyse dıştan baktığınızda tek parça gibi gözüken Range Rover Velar arkaya doğru alçalan tavanı ile spor bir çizgiye sahip. Özellikle tavanın aracın rengine zıt bir renk içeriyor olması önemli ölçüde aracın yapısını ikiye bölüyor diyebilirim. 18 ile 22 inç seçenekleri ile alınabilecek lastiklerde aracın geniş ve kaslı yapısında etkin bir role sahip.

İç Mekan

Range Rover Velar’ın  iç mekanı da aynı Dış tasarımında olduğu gibi farklı renk seçenekleri ile sunuluyor. Döşemeler ve kaplamalarda farklı renk kombinasyonlarını istediğiniz şekilde sipariş edebilirsiniz. Koltukların Range Rover Velar içinde deri olarak sunulması aracın standartında ne kadar kaliteli bir işçilik olduğunun göstergesi. Ayrıca kullanılan derinin 1. sınıf olduğunu söylemekte fayda var.

Range Rover Velar  tam 5 kişilik bir SUV sınıfının üyesi. Bunun dışında ön tarafta hayata oldukça güzel. Ama öncelikle arka taraftaki hayat ile başlayalım. Aracın arka tarafında 40-20-40 olarak bölünmüş tam olarak katlanabilir koltuklar mevcut. Koltuklar katlandığında aracın arka alanında neredeyse 800 litreye yakın bir yükleme alanı oluşuyor.

Bunları unutmayın : Aracın standart donanımına ek olarak Range Rover Velar ‘ı sipariş ederken, İstenildiği gibi ayarlanabilir ortam aydınlatma kontrol sistemi, 4 bölgeli klima kontrol sistemi, soğutma dolabı, ısıtma ve soğutmalı mesaj özellikli koltuk seçenekleri, tamamı açılabilir panaromik sunroof, otomatik far desteğine sahip LED farları tercih edebilirsiniz.

Motor Seçenekleri

Range Rover Velar da 2 Litre 4 Silindirli 247 beygir güç üreten benzinli motor seçeneği bulunuyor. Buna ek oalrak daha fazla verim almak isterseniz Turbo Şarjlı yine 2 Litre 4 silindirli 177 Beygir güç üreten motoru da seçebilirsiniz. Buna ek olarak yok bana yetmez derseniz 3.0 litrelik V6 motoru seçebilirsiniz ki bu araç 296 beygir gücü banamısın demeden size sunuyor.

Teknoloji

Range Rover Velar ile aracın ön koltuğuna orturduğunuzda kendinizi teknolojinin merkezine gelmiş gibi hissedebilirsiniz. Öyleki araç içinde ik dikkati çeken 10 inç yüksek çözünürlüklü 2 adet ekranın sizi karşılaması oluyor. Range Rover‘ın yeni teknolojisi olan InControl Touch Pro Duo sistemi size ait kullanım tercihlerini zaman içinde öğrenerek otomatik size göre şekillenen bir sistemi sunuyor. Böylece araca oturduğunuzda sistem tamamen sizin kişisel hareketlerinize göre şekilleniyor. InControl sistemi size araç içinde en iyi deneyimi sunmak için oluşturulmuş. Buna bağlı olarak aracın çekiş kontrol sisteminden tutunda uzaktan motor çalıştırma, çalınan araç bulma, WiFi HotSpor ve iGuide tanıtım sistemi gibi bir çok özelliği içinde barındırıyor.

Meridian Premium ses ve bilgi eğlence sistemine sahip aracın arka tarafında ise 8 inclik 2 adet ekran koltuk başlarında yer alıyor. USB 3.0 portu, 2 adet kulaklık bağlantısı, kablosuz uzaktan kumanda ve HDMI + Mobil HD link bağlantısıda unutulmamış.

Direksiyon üzerinde bulunan deri kaplama oldukça memnun edici. Isıtma sistemi sayesinde hiç üşümeyeceksiniz. Ancak buna ek olarak Velar’ın direksiyonu üzerinde bulunan butonlarda çok şık tasarlanmış. Aracın içinde buluna piano black yansıtmalı plastik detaylardaki kumandalara ve LED aydınlatma ile can vermiş gibi duruyor. Buton kullanımından ziyarede daha çok hassasiyet ve dokunuşu takip edecek şekilde dizayn edilen tuşlar oldukça fonksiyonel özelliklere sahip.

Bilekliğiniz Hep Sizinle

Bunların dışında benim en çok sevdiğim özelliklerden biri de aracın yanında bileğinize uygun güzel bir bileklik verilmesi. Aracı bu bileklik sayesinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Böylece anahtarı içeride bırakarak aracı dışarıdan kitleme fonksiyonlarına sahip bir anahtara daha sahip oluyorsunuz.

Bu yazımızda size 2018 Rage Rover Velar dan bahsetmeye çalıştık. Diğer Range Rover modelleri için buraya tıklayabilir, sürüş, yakıt tüketimi gibi bir çok özelliği buradan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir