2018 Yeni Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross Teknik Özellikleri Citroen SUV yaşamına giriş yapan yeni aracı Citroen C5 Aircross‘u geçtiğimiz günlerde tanıttı. Aracın Asya da […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 11 Mayıs 2017 saat 12:32

Citroen C5 Aircross Teknik Özellikleri

Citroen SUV yaşamına giriş yapan yeni aracı Citroen C5 Aircross‘u geçtiğimiz günlerde tanıttı. Aracın Asya da satılacak olmasının yanı sıra özellikleri bakımından  oldukça çekici duruyor. İlk bakışta Compact SUV sınıfında güzel özelliklere sahip olduğunu gördüğümüz C5 Aircross D Segmentinin yapı taşlarından yükseltilerek ve uzatılarak hayat verilmiş bir otomobil.

 

Citroen C5 Aircross

 

Citroen C5 Aircross  4.50 metre uzunluğu,  1.84 metre genişliği ve 1.67 metre yüksekliği ile oldukça büyük ölçülere sahip bir SUV. Dingil mesafesi 2.73 metre olan Citroen C5 Aircross, 482 litre bagaj kapasitesi ile size oldukça fazla bir yükleme alanı tanıyor. 165 ve 200 beygirlik benzinli motorlar ve Citroen’in EAT6 otomatik şanzımanı ile kullanıcılara sunuluyor. C5 Aircross  PHEV e-AWD adı verilen hibrit seçeneğine de aynı zamanda kullanıcılarına düşük yakıt tüketimi sunmayı planlıyor. 200 beygir benzinli motor ve iki elektrikli ünite ile toplamda 300 beygir güç üretebilecek  2018 Citroen C5 Aircross, aynı zamanda bu versiyonuna ek olarak 4×4 seçeneğini opsiyonel olarak sunuyor.

Donanım Özellikleri

C5 Aircross, D Segmentinde bulunan C4 Cactus modelinin daha genişletilerek devam ettiği bir SUV. 17, 18 ve 19 inçlik jant seçeneklerini sunulan araçta Cactus’te olduğu gibi tasarımda kullanıcının seçeneklerine göre kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Aracın içine girdiğimizde ise Cirtoen’in dijital dünyasının her geçen gün daha da geliştiriğini görüyoruz. 12.3 inç LCD gösterge paneli üzerinden sürücüye temel veriler gösteriliyor. Apple CarPlay destekli 8 inçlik HD dokunmatik ekran üzerinden ise 3d navigasyon ile birlikte birçok multimedya özellik bir arada sunuluyor. 5 farklı sürüş moduna sahip olan C5 Aircross da aracın içindeki tüm koltuklar çok güzel tasarım ve yüksek kalitede yapılmış. Koltukların önde olanları masajlı ve ısıtmalı özelliğe sahip. Arkalarda ise bu özellikler ne yazık ki yok =)

Cirtoen Aircross Galeri

Bu yazımızda sizlere Asya Pasifik bölgesinde satışa sunulması planlanan Citroen C5 Aircross’u tanıtmaya çalıştık. Tüm Citroen Modellerini buradan tıklayarak görüntüleyebilir yakıt tüketimi, şehir içi kullanım avantajları ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz SUV araçlara da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir