2021 Skoda Fabia Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

2021 Skoda Fabia yenilenen kasası ile yollara çıkmaya hazır. Türkiye fiyatı ve donanım özelliklerini inceledim.

2021 Skoda Fabia
Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 8 Nisan 2022 saat 23:33

Skoda Fabia Volkswagen grup çatısı altında üretilmeye başladığı ilk günden itibaren PQ26 platformunda üretilmeye devam ediyordu. Skoda Fabia 4. nesli ile birlikte artık Seat Ibiza ve Volkswagen Polo‘nun da üretildiği MQB A0 ‘a geçiş yaptı ve 2021 Skoda Fabia karşımıza çıktı. Üretimine başlandığı günden bu yana 4.5 milyon satış adedi ile başarılara imza atan Skoda Fabia, markanın bir diğer otomobili Octavia’nın ardından bünyesinde en çok stın alınınan ikinci modeli oldu.

B sınıfı hatchback bir model olan 2021 Skoda Fabia, yeni MK4 versiyonu ile sınıfının en büyük otomobili olma özelliğini de taşımaya başladı. 4.108 mm’yi bulan uzunluğu, 2.564 mm erişen aks mesafesi ile bu kategorideki en büyük araç diyebiliriz. Bagaj hacmi önceki versiyonuna göre 50 litre artarken, koltuklar yatırıldığında ise 1.190 litre ye ulaşan bagaj kapasitesi ile Fabia, Renault Clio dan sonra bu kategorideki en büyük yükleme hacmine sahip araç.

2021 Skoda Fabia

B Segment araçları kullananlar çok iyi anlayacaktır beni, özellikle uzun yollarda aracın içine giren rüzgar sesi zaman zaman büyük rahatsızlıklara neden olabiliyor. Skoda mühendisleri işte bu sesleri ve aracın yakıt performansını da iyileştirmek için baya çabalamış gözüküyorlar. Özellikle aracın sürtünme katsayısının önceki modele göre 0,32’den 0,28’e indirilmiş olması mükemmel bir hareket olmuş diyebiliriz.

2021 Skoda Fabia İç Donanım Özellikleri

Aracın içine girdiğimizde ise klasik Fabia özellikleri ile karşılaşıyoruz. Bunların dışında klasik hatalara yuvarlak hava menfezleri ve renki iç döşemeler gelmiş. Orta konsolun merkezine yerleştirilen multimedya sistemi standart olarak 8 inch sunulmuş. Ama dilerseniz opsiyonel olarak 9,2 inch versiyonu ile değiştirebilirsiniz. Multimedya sistemi Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı sunuyor ve sesli komut, el hareketi algılama ve Wi-Fi modülü ile de zenginleştirilmiş bir deneyim sunmayı planlıyor. Bunlara ek olarak ön camda yer alan otopark bilet tutucu, 5 adet USB-C bağlantı noktası ve esnek bagaj bölmeleri gibi detaylar Fabia için kullanım özgürlükleri sunuyor desem yeridir.

2021 Skoda Fabia

Orta konsoldan sonra direksiyona geçtiğimizde Isıtmalı direksiyon simidi ve kullanışlı kumanda düğmeleri ile karşılaşıyoruz. Buna ek olarak Fabia’da çift bölgeli otomatik klima ve arka havalandırma çıkışları da bulunuyor. Fabia’nın giriş versiyonlarında sürücü kadranları analog kadran ve ortasında 3,5 inch küçük gösterge paneliyle satın alınıyor. Üst versiyonlarında ise 10,25 inch boyutlu tamamen dijital gösterge paneli sunuluyor.

Skoda Modelleri Fiyat ve Yakıt Analizleri

Güvenlik ve Donanım Seçenekleri

Seviye 2 otonom sürüş sunan Travel Assist sistemi adaptif hız sabitleyici ve aktif şerit takip sistemi ile birlikte sunulmuş. Otomatik park sistemi ve otomatik acil durum freni de Fabia’nın güvenlik donanımları arasında.

2021 Fabia Motor Seçenekleri

Kaputun altında ise Euro 6d normlarını karşılayan yeni nesil motor seçeneklerine yer verilen Fabia aşağıdaki motor seçenekleri ile satın alınabilecek;

  • 1.0 Litre Benzinli 65 Beygir 6 İleri Manuel Şanzıman
  • 1.0 Litre Benzinli 80 Beygir 6 İleri Manuel Şanzıman
  • 1.0 Litre TSI Benzinli 95 Beygir 7 İleri DSG Otomatik Şanzıman
  • 1.0 Litre TSI Benzinli 110 Beygir 7 İleri DSG Otomatik Şanzıman

2022 Fabia Yakıt Tüketimi

2022 Skoda Fabia yakıt tüketimi olarak beklenen değerlerin çok üzerinde bir tüketim değerine sahip. Sadece Benzin’li motor seçeneğine sahip olan Fabia 100 km de ortalama 7.9 litrelik bir şehir içi yakıt tüketimi sergiliyor. Şunu söylemem gerekirse B Segmenti ve 1 litrelik Turbo beslemeli bir araç için bu değer bence çok çok yüksek. Bu nedenle yakıt fiyatlarının bu kadar yukarı çıktığı dönemde ne olursa olsun bu aracın tercih edileceğini düşünmüyorum.

2021 Fabia Türkiye Fiyatı

2021 Skoda Fabia fiyatlarını ve önceki model özellikleri ile yakıt tüketimini görmek için tıklayın. Skoda Türkiye henüz Fabia’nın Türkiye satış fiyatını açıklamamış olsa da TSI motorlu 1 litrelik DSG şanzıman seçenekli versiyonlarının 379.000 TL den başlayan fiyatlar ile satışta olması bekleniyor. Şu anda 2021 Haziran kampanyası çerçevesinde 2021 Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS DSG Premium versiyonu 208.900 TL kampanyalı fiyat ile satılıyor. Detaylar için burayı yıklayabilirsiniz

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir