2020 Toyota Corolla Sedan Özellikleri & Fiyat

2020 Toyota Corolla Sedan Yollara Çıkmaya Hazırlanıyor 1966 yılından bu yana Toyota tarafından en çok satılan model olan Corolla,  2020 […]

Bu makalenin yazarı Kerem Bozokluoglu
Yazar : Kerem Bozokluoglu
Yayınlanma Tarihi : 26 Temmuz 2020 saat 06:26

2020 Toyota Corolla Sedan Yollara Çıkmaya Hazırlanıyor

1966 yılından bu yana Toyota tarafından en çok satılan model olan Corolla,  2020 Toyota Corolla Sedan ile geçtiğimiz günlerde yeniden karşımıza çıktı. 2019 yılında yenilenecek olan Corolla Hatchback modelinin ardından, sedan görünümünün de tanıtılması sürpriz olmadı. Bilindiği üzere Hatchback modeli artık üretilmiyor onun yerine Auris’i görüyorduk. Ancak bunda sonra Auris ve Corolla birbirlerinden ayrılacaklar gibi duruyor.

2020 Toyota Corolla Sedan 12. nesil ile makyajlanan ve yeniden yaratılan kasası ile karşımıza çıkıyor. Bir önceki seriye göre daha spor bir görünüm kazanan2019 Toyota Corolla Sedan bence yine ülkemizde oldukça tutulacak gibi duruyor. Kuzey Amerika pazarı için sunulan bu tasarıma oldukça yakın çizgilerle 2020 yılında Avrupa piyasasında da satışa sunulması bekleniyor.

2020 Toyota Corolla Sedan Dış Görünüm

önden bakıldığından 2020 Toyota Corolla Sedan genişletilen tampon ve ızgara bölümü ile dikkatleri çekiyor. Önceki modele göre ön tasarım komple değişmiş. Özlelikle L şeklinde kullanılan 3 kademeli LED farlar daha spor bir çizgiden gidilmesini sağlamış. Ön motor kaputunun bombeli bir şekilde öne doğru sivrilmesi ve yanlara doğru uzayan çizgileri ile spor tasarım ön tarafta kendini tamamlamış.

Tamponun alt sağ ve sol kısımlarında yer alan ve yanlara doğru kısalarak sivrilen hatlar aracın yan tarafında çamurluklar üzerinden arka doğru çizgisini tamamlıyor. 2020 Toyota Corolla Sedan yan tarafına baktığımızda kapı altında bulunan küçük çukurlar sayesinde biraz da gölge oyunu yapılarak aracın spor çizgisi yanlarda da korunmuş. 2020 yılında çıkması planlanan bir araçta neden hala kapı kollarının bu denli ortada olduğu ve içine gömülü kapı kolları kullanımının yapılmaya başlamadığını anlamasam da yan taraflara tek yakışmayan şeyin kapı kulları olduğunu söyleyebilirim.

2020 Toyota Corolla Sedan İç Görünüm

2020 Toyota Corolla Sedan ‘nın içine girdiğimizde ise Japonların teknoloji konusunda yine B segmentine soluksuz ve aralıksız destek verdiğini görüyorum. Hem konsol hem de şöförün tüm göstergeleri dijitalleştirilmiş. Böylece daha az mekanik malzeme ve daha fazla dijital bir araç ile karşımızda olacak. Toyota C-HR da kullanılan orta konsoldaki multimedya ekranını artık 2020 Toyota Corolla Sedan da da görüyoruz.

Ben bu ekrandaki sağ ve sol butonları ne yazık ki hiç beğenmiyorum. Ancak ne yapalım değiştirme şansımız yok =) Multimedya ekranın altında yarı manuel göstergeli bir dijital klima ile karşılaşıyoruz. Bu klima çift bölmeli ve full otomatik çalışıyor. Ön panelede oldukça güzel yerleştirilmiş hava kanallarını görüyoruz. Panel üzerinde kullanılan kaplama hem yumuşak hem de kaliteli bir malzeme hissiyatı veriyor. Otomatik vites kolunu biraz büyük tasarlamış olsalarda yerinde bir kullanıma sahip. 2020 model bir araçta daha estetik bir kumanda kolu olsa hiç fena olmaz. Bununla birlikte nasıl bir şanzımana sahip olacağını bilmediğimiz için yine yarı otomatik bir şanzıman ile gelirse bu kumanda kolu oldukça yerinde bir kullanıma sahip derim.

Koltukların spor bir yapıda olmasına bayıldım. Özellikle sağdan ve soldan çok iyi saracak. En güzeli de kafa koyma başlıklarının koltuk ile bütünleşik olması. Böylece daha konforlu bir yolculuk bizi bekliyor olacak. 2020 Corolla  nın arka koltukları hakkında ne kadarlık bir mesafeye sahip olduğunu ne yazık ki henüz bilmemekle beraber gördüğüm kadarıyla kelebek camın yukarıda olması nedeni ile arkada klostrofobik bir durum oluşabilir.

2020 Toyota Corolla Sedan Ne zaman gelecek?

Türkiye pazarına ne zaman geleceği henüz belli olmayan 2020 Corolla Sedan  ve hatchback modelleri 2020 yılında Avrupa pazarında olması bekleniyor. Sedan modeli aynı zamanda Hybrit teknolojiye de sahip olacağı için yakıt tüketimi konusunda yine C-HR ile aynı oranlarda ve aynı motor seçeneklerine sahip olacak gibi. Donanım seçeneklerini de göz önünde bulundurursak ÖTV ile birlikte ortalama 140 bin TL civarında satış fiyatının olması beklenebilir.

2020 Corolla Model ve Motor Seçenekleri

2020 Corolla Türkiye de 1.6 litre, 1.8 litre ve 1.2 litre motor seçenekleri ile Sedan ve Hatchback kasa tipleri ile satışta. Corlla’nın Multidrive S ve e-CVT şanzıman ve Hybrit modelleri ile hem yakıt tüketimi ve alım gücünü dengeleme konusunda çok fazla stratejik hamlesi bulunuyor.

2020 Corolla Modelleri

Yorumlar

Yorum Yaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir